Life StyleTennis

Noi dezvăluiri despre Simona Halep, după scandalul de dopaj în care e implicată: „Un nutriționist străin stabilea ce suplimente lua! S-a întâlnit de câteva ori cu el” | EXCLUSIV

Dragoș Luscan, actual preparator fizic al lui David Popovici și al handbaliștilor de la Dinamo, a dezvăluit că un nutriționist străin, ales de Darren Cahill, îi concepea Simonei Halep schema ingerării suplimentelor precum și dieta.

„Lucram cu băiatul respectiv. Băiatul respectiv se ocupa de strategia privind suplimentele. Simona s-au întâlnit cu el de câteva ori și, în rest, de la distanță” a mărturisit Luscan, care a aplicat cu Halep programul accelerat de creștere a forței fizice dorit insistent de Cahill.

Angajat de Halep la dorința lui Darren Cahill, care l-a convins să rupă contractul cu Tecău și Mergea chiar după ce aceștia au câștigat argintul olimpic la Rio de Janeiro 2016, Luscan nu a ascuns cine a aplicat schema ingerării suplimentelor la ordinul nutriționistului străin, colaborator al antrenorului australian.

Noi dezvăluiri despre Simona Halep, după scandalul de dopaj în care e implicată: „Un nutriționist străin stabilea ce suplimente lua! S-a întâlnit de câteva ori cu el”

„De partea de suplimente nutritive, la vremea respectivă, se ocupa domnul Daniel Dobre.

Implementarea planului era făcută de către Simona, bineînțeles, pentru că ea trebuia să își aleagă, foarte bine, ce mănâncă în funcție de zona în care ne aflam, partea de pe glob unde eram prezenți în momentul respectiv” a scos la iveală Luscan riscul pe care și l-a asumat Simona pentru că un antrenor era cel care cuantifica dozele de suplimente nutritive.

Absolvent al unui curs special anti-doping pentru a-l proteja pe David Popovici, Luscan nu își explică apariția unui medicament, Roxadustat, în testul picat de Halep, la US Open:

„Nu aș înțelege, poate, cum o substanță interzisă este în aceeași fabrică cu cea care nu este interzisă” este nedumirit preparatorul fizic anunțat de Halep cu încetarea contractului printr-un obișnuit SMS, dar el a fost pus în gardă de Virginia Ruzici despre intenția Simonei, deranjată de o durere apărută la genunchiul drept.

„Absolut toate suplimentele pe care jucătoarele le folosesc sunt declarate înainte! Dacă există un control anti-doping, când se completează formularul respectiv, trebuie să treci absolut toate pastilele, toate alimentele pe care le consumi, astfel încât ei să (n.red. ofițerii anti-doping) știe” a precizat Luscan care a completat:

„Dacă vrei să verifici o substanță dacă este acceptată sau interzisă, se intră pe site-ul WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping). Pur și simplu introduci un motor de căutare acolo ca-n google. Introduci substanța respectivă și, dacă ea apare pe lista substanțelor dopante, ești avertizat”.

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button