Tennis

Simona Halep a fost audiată în dosar antidoping, iată posibile scenarii

Se pare că Simona Halep a avut o audiere în cazul său antidoping, potrivit Digi Sport din România. Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a fost testată pozitiv cu medicamentul anti-anemie Roxadustat la sfârșitul anului 2022. De atunci, Halep a fost suspendată provizoriu. .

După ce a avut audierea amânată de două ori, în mai Halep a fost lovită de o a doua încălcare a antidopingului din cauza „neregulilor” din pașaportul ei biologic. Halep, care avea o audiere programată pentru sfârșitul lunii mai, și-a amânat apoi audierea pentru a treia oară.

Dar, potrivit presei din România, Halep a fost audiată – se așteaptă să-și cunoască soarta „în aproximativ două săptămâni” – probabil că va primi o suspendare de doi ani pe care apoi o va face recurs și o va reduce la jumătate.

Presa românească: Halep a avut o audiere, va ști totul în două săptămâni
„A fost audiată azi, dar va fi ascultată și mâine.

În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict. Momentul care a fost amânat s-a întâmplat. Împreună cu avocații, Simona și-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile. În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Curtea de Arbitraj Sportiv.

Acolo sunt în general înjumătățiți. Termenul suspendării provizorii este redus, iar acea suspendare provizorie este din noiembrie 2022”, a dezvăluit Dragoș Suciu de la Digi Sport. La sfârșitul lunii mai, Halep a fost vizibil zdrobită după ce ITIA a anunțat că a fost lovită cu o a doua acuzație antidoping și, de asemenea, a amânat-o. audierea pentru a treia oară.

Într-o declarație postată la acea vreme, Halep a spus că reputația ei a devenit pătată și că aceasta i-a afectat negativ sănătatea mintală. „Nu numai că îmi distrug reputația, ci și pe mine ca jucător profesionist și nici măcar nu vorbesc despre consecințele asupra sănătății mele mintale.

Această lipsă de respect a regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea rapidă la care am dreptul să o am, este atât de lipsită de respect pentru mine încât nu mai am cuvinte”, a spus Halep într-o declarație la sfârșitul lunii mai. Dacă Halep va fi găsită vinovată, ea ar putea primi o suspendare de doi sau patru ani. Dar în acest caz, Halep va face cu siguranță recurs la decizia.

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button