Life StyleTennis

Simona Halep este acuzată de a doua infracțiune de dopaj pentru „nereguli în pașaportul ei biologic de atlet”, confirmă ITF

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a fost acuzată de o a doua infracțiune de dopaj din cauza „neregulilor în pașaportul ei biologic de atlet”.

Fostul campion mondial nr. 1 și la Wimbledon a fost suspendat provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testat pozitiv cu medicamentul Roxadustat, care acționează la US Open din 2022.

Luna trecută, Halep a criticat întârzierea în cazul ei, dar Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a declarat vineri că românca a fost acuzată de o „încălcare suplimentară și separată a programului anti-doping de tenis” după o evaluare independentă a sportivului ei. pașaport.

Nicole Sapstead, director senior pentru anti-doping la ITIA, a declarat într-o declarație: „Înțelegem că acest anunț adaugă complexitate unei situații deja de mare profil.

„De la începutul acestui proces – și într-adevăr al oricărui alt proces de la ITIA – am rămas angajați să ne angajăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util.

„Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri.

„Ar fi inadecvat pentru noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”.

Vorbind în aprilie, Halep a spus: „Am fost suspendată provizoriu pentru opt luni, deși am trimis toate dovezile privind contaminarea mea către ITF în decembrie anul trecut.

“Nu cer niciun tratament special, ci să pot fi judecat de tribunal. Simt că este nedrept. Cât va dura?”

În octombrie anul trecut, ea a spus: „Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală”.

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button