Life Style

“Simona Halep este ‘suspendată provizoriu’ după ce a picat un test antidoping și a emis o declarație publică.”

Fosta lideră mondială Simona Halep a fost “suspendată provizoriu” după ce a picat un test antidoping pentru Roxadustat la US Open. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că deținătoarea a două titluri de Grand Slam a trecut prin testul antidoping la US Open, unde proba ei a fost împărțită în două grupuri.

S-a constatat că a fost pozitivă pentru Roxadustat, un medicament care ajută la creșterea producției de globule roșii.

Declarația ITIA a afirmat: “Analiza ulterioară a arătat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă listată în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analizei adverse pentru substanțe nespecificate impun o suspendare provizorie obligatorie.”

“Jucătoarea și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care a confirmat descoperirea în proba A. În timpul suspendării provizorii, jucătoarea nu are dreptul să participe sau să asiste la orice evenimente tenis sancționate organizate de autoritățile sportului.”

Luna trecută, Halep a anunțat că va rata restul sezonului 2022 după o intervenție chirurgicală la nas. Numărul 9 mondial nu a dat multe indicații cu privire la momentul în care planifică să revină, dar acum se confruntă cu o luptă pentru a se întoarce pe teren după testul antidoping eșuat.

Halep a jurat să lupte împotriva acuzațiilor, pledându-și nevinovăția și dorind să-și spele numele. Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, a scris: “Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr.”

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button