Life StyleTennis

La asta chiar nu se aștepta nimeni. Răsturnare de situație în procesul Simonei Halep. Ce se întâmplă, de fapt, în scandalul de dopaj

Răsturnare de situație în procesul în care Simona Halep este acuzată de dopaj. Se pare că motivul pentru care pronunțarea unui verdict se amână de luni întregi este cu totul altul.

Detalii surprinzătoare în cazul de dopaj al Simonei Halep. Motivul pentru care se amână, de fapt, verdictul
Potrivit lui Mihai Rusu, antrenor de tenis care activează în Germania, toată această tergiversare ar fi provocată, de fapt, chiar de avocații sportivei noastre, nu de cei trei arbitri desemnați de tribunalul independent Sport Resolutions din Londra să ancheteze cazul.

Concluzia tehnicianului vine ca urmare a discuției purtate recent cu un reprezentant din Munchen al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Apărătorii Simonei ar încerca astfel să găsească dovezi suficiente pentru a obține achitarea care să-i permită revenirea pe teren. Deocamdată este suspendată provizoriu.

„După o discuție cu un inspector WADA din Munchen am aflat că presiunea este de partea Simonei Halep, nu invers! Să nu creăm impresia ca judecătorii sunt de vină! Ei răspund la cererile avocaților Simonei Halep.

Procesul Simonei Halep este tergiversat de avocații ei, care caută contraargumente! Judecătorii au probele controlorilor anti-doping, așa că nu ei sunt acuzații. Mingea se află în terenul avocaților.

Avocații ei cer timp să studieze și să găsească noi contraargumente, pentru că judecătorii au argumentele: au prins-o dopată.

Tot ce se întâmplă legat de Simona Halep sunt contracte între WTA, WADA și CIO, deci nimic nu este separat, totul este în sistem!”, a declarat Mihai Rusu pentru prosport.ro.

Achitarea, misiune infernală pentru Simona Halep
Misiunea Simonei Halep și a avocaților de a obține achitarea nu este deloc ușoară, ci dimpotrivă, fiindcă lipsa intenției nu poate servi drept scuză pentru sportivii care ingerează suplimente nutritive contaminate, cum s-ar fi întâmplat în cazul ei.

„E poveste de adormit copiii (n.r. ingerarea unui supliment contaminat). Niciun inspector WADA nu crede că cineva i-a deschis gura și i-a băgat EPO pe gură!”, susține Mihai Rusu, fost coechipier al lui Ilie Năstase.

Și Agenția Internațională pentru Integritatea tenisului (ITIA) a lansat recent un avertisment pentru sportivi cu privire la riscurile consumului de suplimente nutritive.

„Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate.

Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție.

Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului.

Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare.

ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale.

Jucătorii sunt încurajați să evalueze necesitatea unui supliment și apoi să cunoască riscurile pe care acestea le pot prezenta. Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping”, a transmis ITIA.

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button