Tennis

Fosta nr. 1 mondială, Simona Halep, se confruntă cu acuzații suplimentare de tenis de la ITIA

Fosta jucătoare de tenis feminină numărul 1 mondial Simona Halep a fost acuzată de o a doua încălcare antidoping de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce au fost găsite „nereguli” în pașaportul ei biologic.

Halep a ieșit din tenisul profesionist de când a fost testată pozitiv cu substanța interzisă Roxadustat la U.S. Open 2022.

Românca și-a exprimat recent frustrarea față de audierea prelungită legată de suspendarea inițială, spunând că a susținut și a trecut de 10 teste diferite de la steagul inițial.

“Situația a fost foarte grea. Din punct de vedere emoțional, este grea. Stresul este enorm pentru că nu m-am gândit niciodată că mă voi confrunta cu așa ceva”, a spus Halep luna trecută într-un interviu acordat lui Cédric Rouquette de la Tenis Majors.

“Întotdeauna am fost împotriva dopingului, deoarece sunt un mare susținător al sportului curat. La început, nu am știut cum să mă descurc. De-a lungul timpului, am încercat doar să rămân calm și, de fapt, mă simt încrezător pentru că știu că Sunt curat și nu am luat nimic cu bună știință care este interzis.”

Halep a spus că testul ei inițial pozitiv a fost rezultatul contaminării unei substanțe aprobate. Tânăra de 31 de ani și-a revenit în carieră în 2022, ajungând în semifinale la Wimbledon și câștigând National Bank Open pentru a reveni în primele 10 în clasament.

Ea terminase sezonul 2021 pe locul 20 în lume, după ce a fost în primele cinci în fiecare an din 2014.

Advertisement

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button